Hvor ofte flytter vi?

Statistikker fra Eurostat fortæller

Omkring 900.000 gange pakkede danskerne i 2019 alle deres ejendele og indbo ned i flyttekasser, satte flyttebilen eller bilen med trailer i gear og skiftede adresse. Det tal svarer til rundt regnet 15 % af hele befolkningen. Alle de adresseskift gør Danmark til Europas næstmest flytteivrige folkefærd, kun overgået af svenskerne.

Statistikker fra Eurostat fortæller, at det er mere end hver tredje dansker, der skifter adresse i løbet af en femårig periode. Blandt svenskere er det 4 ud af 10, som skifter adresse i løbet af fem år. I Europa som helhed, så er det knap hver femte, som skifter adresse hvert femte år.

Det er især de unge mennesker og personer inde i byerne, som skifter adresse ofte og på den måde trækker statistikkerne op ad.

De unge flytter ca. hvert andet år, de første år efter, de er flyttet hjemmefra. Det er, som udgangspunkt, for at komme tættere uddannelsessteder, eller fordi, at samboen bliver skiftet ud med kæresten.

Det er også blandt de unge, at vi skal finde en del af forklaringen på det meget høje antal flytninger netop nu. Med lidt af et babyboom midt i 90´erne er det nemlig forholdsvis store ungdomsårgange, som i disse år slæber rundt på deres flyttekasser på boligmarkedet.

Cityboerne bidrager også til at trække statistikken op, og her er det så de dyre kvadratmeterpriser, der spiller ind. I byerne er kvadratmeterpriserne så høje, at opgraderingen fra et fremlejet værelse til en familiebolig er nødt til at ske trinvist. Man rykker måske i en andelsbolig med et ekstra rum, når første barn melder sin ankomst og flytter så til en større bolig efterhånden som indtægterne og din løn gradvist stiger.

Når vi kommer uden for de større byer, så har de yngre familier i langt større grad muligheder for at realisere ønsket om en bolig til én stor familie i ét hug, siger Hans Skifter Andersen, professor ved Statens byggeforskningsinstitut.

Opret din flytning her

Få et Gratis flyttetilbud på din flytning

Step 1 of 2

JEG FLYTTER FRA

PRIVATFLYTNING

ERHVERVSFLYTNING

FLYTTEPRISER

FLYTTERENGØRING

FLYTTEKASSER